VSF Justícia Alimentària Global rep el III Premi Poriol d'agricultura ecològica a Menorca

24/07/2017 - 16:16

L'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca (APAEM) ha atorgat el III Premi Poriol a VSF Justícia Alimentària Global. El lliurament de premis va tenir lloc en el marc de la Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca, celebrada dissabte passat a Ferreries. Amb aquest premi, l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca vol reconèixer "aquelles aportacions més valuoses per a l'agricultura ecològica de l'illa per part de persones o entitats", segons ha declarat la pròpia entitat en un comunicat.

Les edicions anteriors havien distingit les trajectòries de Guillem Genestar i Onofre Gonyalons, i, en aquesta ocasió, el jurat ha reconegut la feina de l'entitat VSF Justícia Alimentària Global per a "la seva dedicada tasca a favor de la sobirania alimentària dels pobles, la construcció d'un model de producció agroalimentari alternatiu al de l'agroindústria, la defensa de la biodiversitat agrària, així com de la pagesia i del dret de la ciutadania a gaudir d'una alimentació ecològica i saludable compromesa amb l'agroecologia ".


VSF Justícia Alimentària Global ja fa uns anys que ha consolidat una sòlida trajectòria a Menorca gràcies a la celebració de desenes de xerrades divulgatives, l'edició de materials o la presentació de campanyes que pretenen denunciar les pràctiques habituals de l'agroindústria sensibilitzar sobre els beneficis de la producció agrària ecològica, la justícia alimentària i el desenvolupament d'un model rural social i ambientalment just tant per a les persones productores com per a les consumidores.
El premi, recollit per l’Eva Cardona, el Ricard Cots, la Núria Llabrés, l’Esther Marquès i l’Agustí Mercadal, va ser lliurat per Bartomeu Pons (president del APAEMA) i Alexandra Büttikofer (presidenta del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica). El lliurament va comptar a més, amb la presència del conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Javier Ares, del director insular de medi Rural i Marí, Miquel Truyol i de les regidores de l'Ajuntament de Ferreries Joana febrer i Xisca Allès. "Agraïm moltíssim aquest premi, un reconeixement que ens anima, encara més, a treballar per a la consecució de la sobirania alimentària a Menorca", ha agraït la Núria Llabrés. D'altra banda, l’Agustí Mercadal ha recalcat que "sense la feina que dur a terme l’APAEM, els pagesos i les pageses que treballen la terra, cuiden el sòl i el medi ambient i ens brinden aliments saludables, no es podria dur a terme" .

D’esquerra a dreta: Javier Ares (conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular), Miquel Truyol (director insular d’Agricultura), Ricard Cots (voluntari de VSF Justícia Alimentaria Global), Tomeu Pons (president de l’APAEM), Agustí Mercadal (voluntari de VSF Justícia Alimentaria Global), Núria Llabrés (coordinadora de VSF Justícia Alimentaria Global Illes Balears), Esther Marquès (voluntària de VSF Justícia Alimentaria Global ), Eva Cardona (voluntària de VSF Justícia Alimentaria Global) i Alexandra Büttikofer (presidenta del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica)

Territorio: